چگونه با کودکان و نوجوانان درباره ی سرطان صحبت کنیم ؟

چگونه با کودکان و نوجوانان درباره ی سرطان صحبت کنیم

گاهی اوقات نزدیک ترین فرد به کودک یا نوجوان یعنی پدر و مادر، به سرطان مبتلا می شوند. دراین زمان است که هزاران سوال در مورد سرطان در ذهن آن ها  شکل می گیرد. از طرفی پدر یا مادر به دلیل بیماری، نمی توانند همراه فرزندشان باشند. درحالی که فرزند شما انتطار دارد، پدر و مادر مثل گذشته با او فوتبال بازی کند، به جلسه ی اولیا بیاید و یا هنگام رفتن به مدرسه همراه او باشد. بنابراین چگونه می توانیم این بحران را حل کنیم و ازاین مرحله از زندگی نیز به خوبی عبور کنیم. نگران نباشید! ما در این مقاله به شما توضیح می دهیم که کودکان و نوجوانان چگونه احساسات خود را نسبت به این اتفاق بروز می دهند و چگونه با کودکان و نوجوانان درباره ی سرطان صحبت کنیم ؟

چگونه با کودکان زیر ۱۲ سال درباره ی سرطان صحبت کنیم ؟

اگر فرزند شما نوزاد یا کودک خردسال باشد، شما از نظر مسائل روانشناختی با مشکلی روبه رو نیستید و نیازی به توضیح سرطان و درمان آن ندارید . فقط کافی است که یک پرستار مهربان و دلسوز به مسائل تغذیه ، خواب و بازی او توجه کند. شما می توانید در این مرحله از مادربزرگ، پدر بزرگ و خویشاوندان نزدیک کمک بگیرید و با خیال راحت به درمان خود ادامه دهید.

کودکان زیر ۱۲ سال معمولا هوشیار، دلسوز و کنجکاو هستند. آن ها به پاسخ های صادقانه و صریح در مورد سوالاتشان واکنش های خوبی نشان می دهند.

 

چگونه با کودکان زیر 12 سال درباره ی سرطان صحبت کنیم

 

اگر بچه ها در مورد تغییر ظاهر شما هنگام بیماری سوال می پرسند به جای استفاده از بهانه هایی که واقعیت ندارند به آنها صراحتا توضیح دهید که به دلیل استفاده از دارو و روش های درمان ظاهر شما تغییر کرده و این بخشی از فرایند درمان شما است البته با زبان کودکانه.

به کودکان وظایفی بدهید که با توانای های آن ها مطابقت دارد.کودکان در این سن اغلب دوست دارند کمک کنند و دادن مسولیت ، در رشد و افزایش عزت نفس آن ها به شدت تاثیر گذار است.

به عنوان مثال از آن ها بخواهید که در جابه جا کردن وسایل یا آشپزی کردن به شما کمک کنند. همچنین از آن ها بخواهید که زمان بازی با دوستان خود را مدیریت کنند چون شما به استراحت و کمک آن ها نیاز دارید. اجازه بدهید آنها در درمان شما نقش داشته باشند. اگرچه همه ی بچه ها نمی توانند به روشی که شما می خواهید، کارها را انجام بدهند اما بهتر است برای انجام کارهای کوچک و خاص از آن ها کمک بخواهید.

برای کودکان این وظایف مثل یک ماموریت مهم است که آن ها باید مانند یک قهرمان در به سرانجام رساندن آن موفق شوند. انجام این وظایف علاوه بر این که نگرانی های کودکان را درباره ی بیماری والدین شان کاهش می دهد، باعث افزایش اعتماد به نفس آن ها خواهد شد.

چگونه با نوجوانان درباره ی سرطان صحبت کنیم ؟

نوجوانان بسیار تودار هستند و به سادگی متوجه نمی شوید که چه احساسی دارند. واکنش آن ها نسبت به بیماری سرطان متفاوت است و به شخصیت نوجوانی آن ها بستگی دارد و هر روز یا حتی هر ساعت واکنش های متفاوتی را بروز می دهند.

یک محیط گرم و پرمحبت برای آن ها فراهم کنید. نوجوان خود را در آغوش بگیرید حتی اگر در زمان مناسب نباشد و احساس خستگی می کنید. به عنوان مثال در روزی که از بیمارستان به خانه آمده اید.

بهتر است والدین در مورد بیماری و نحوه ی درمان با فرزندشان صحبت کنند. مسائل را در سطح درک یک نوجوان توضیح بدهید یعنی سوالات را به روشنی پاسخ بدهید اما نه خیلی دقیق!

با نوجوان تان صحبت کنید و به او بگویید: من می توانم بیماری سرطان خود را شکست بدهم  و سلامت خود را بدست بیاورم .می توانید به نوجوان تان پیشنهاد دهید تا با پزشک شما صحبت کند.

در انجام کارها از فرزندتان کمک بگیرید. احتمالا در زمانی که والدین دور از خانه هستند ان ها برای توجه کردن و حمایت از والدین سرطانی خود آماده شده اند.شما فکر می کنید که قادر هستید از خودتان مراقبت کنید و نباید باری بر دوش فرزندان تان باشید. این فکر اشتباه است ! در واقع آن ها با مشارکت در کارها احساس خوبی پیدا می کنند و فراموش نکنید بچه ها نگران هستند چون نمی دانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است .

چند نکته مهم که باید هنگام گفت و گو با کودکان و نوجوانان رعایت کنید

صبر کنید تا همه جزئیات را داشته باشید. قبل از اینکه به فرزند خود بگویید که مبتلا به سرطان هستید، متخصصان توصیه می کنند تا حد امکان اطلاعات کافی در مورد نوع سرطان و درمان آن بدست بیاورید. به این ترتیب می توانید به سؤالاتی که ممکن است فرزند شما در مورد تشخیص سرطان شما داشته باشد پاسخ دهید. کودکان و نوجوانان بهترین درک را دارند وقتی می توانند کل تصویر را ببینند، نه فقط تکه های کوچک. اگر دانش زیادی در مورد سرطان و درمان خود داشته باشید، به فرزند خود اطمینان خاطر بیشتری نشان خواهید داد.، این باعث می شود احساس امنیت بیشتری پیدا کنند.

تصور نکنید که فرزند شما می داند سرطان چیست. آن ها اصطلاح سرطان را در رسانه ها و تلویزیون می شنوند، اما هنوز هم دقیقاً نمی دانند سرطان چیست و چه تأثیری در بدن دارد. نحوه پیشرفت سرطان را در یک نسخه ساده شده متناسب با سن فرزندتان ،توضیح دهید.

 

سؤالات متداول که کودکان ممکن است درباره ی سرطان داشته باشند

 

جملات را مناسب با سن فرزند خود انتخاب کنید. اصطلاحات پزشکی بزرگسالان را سردرگم می کند، چه رسد به کودکان و نوجوانان. بهتر است قبل از شروع صحبت با فرزندتان از یک مشاور و یا متخصص کمک بگیرید.

اگر مکالمه یک طرفه است  نگران نباشید. ممکن است فرزند شما ساکت باشد و در طول مکالمه اولیه سوالی نپرسد. این کاملاً یک روش طبیعی برای پردازش اطلاعاتی است که شما به تازگی به آنها ارائه داده اید. به فرزندتان فشار نیاورید تا احساسات خود را آشکار کند، بلکه تکرار کنید که آن ها می توانند با شما صحبت کنند و هر زمان که لازم باشد سؤال بپرسند .گاهی  اوقات برای کودکان و نوجوانان راحت تر است که درباره احساسات خود با شخصی غیر از والدین صحبت کنند.

سؤالات متداول که کودکان ممکن است درباره ی سرطان داشته باشند

در صورت عدم آمادگی ممکن است کودکان سؤالاتی بپرسند که پاسخ دادن به آنها دشوار است. ممکن است سؤالاتی وجود داشته باشد که شما جواب آنها را ندارید، اما از گفتن “نمی دانم” نترسید.

برخی از سوالات متداول که ممکن است فرزند شما بپرسد عبارتند از:

می خوای بمیری؟

آیا وقتی بزرگ شدم سرطان می گیرم؟

آیا موهای شما می ریزد؟

آیا باید به دوستانم بگم؟

وفتی شما نیستید کی از من مراقبت می کنه؟

چرا سرطان گرفتید؟

کی سرطان شما خوب میشه؟

سخن آخر

قطعا صحبت کردن با کودکان و نوجوانان درباره ی سرطان بسیار سخت و نارحت کننده است و والدین دوست ندارند دنیای شاد فرزندان خود را خراب کنند اما باید بدانید که آن ها  متوجه خواهند شد و عدم آگاهی باعث می شود که فرزند شما مضطرب و نگران شود.توضیح دادن درباره ی سرطان از زبان والدین به آرامش آن ها کمک می کند و همچنین باعث می شود که آن ها خود را آماده کنند.برای کودکان و نوجوانانی که با افسردگی یا اضطراب دست و پنجه نرم می کنند، می توانید از مشاور کمک بگیرید.

ما سعی کردیم در این مقاله به والدین در عبور از این مسیر سخت کمک کنیم اما بهتر است برای داشتن اطلاعات بیشتر و بهتر با مشاوران و متخصص ها صحبت کنید.

 

 

نوشته شده توسط : نرگس

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟