خشونت جنسی چیست و چه آثار مخربی بر روی افراد می گذارد؟

 خشونت جنسی چیست و چه آثار مخربی بر روی افراد می گذارد؟

خشونت جنسی سراسر زندگی زنان، مردان و کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند برای افراد، خانواده ها و جوامع ویران کننده باشد. با این حال ، کمک در دسترس است. با هم، می توانیم شرایط را تغییر دهیم و به کاهش خشونت جنسی کمک کنیم.

خشونت جنسی چیست؟

خشونت جنسی یعنی ناخواسته و بدون رضایت ، شخصی را به داشتن رابطه ی جنسی  یا هرگونه تماس جسمی وادار کنند. اگرچه بیشتر قربانیان خشونت جنسی زنان و دختران هستند اما پسرها و آقایان هم می توانند از خشونت جنسی آسیب ببینند.

تاثیر خشونت جنسی بر حامیان قربانیان

وقتی شخصی قربانی خشونت جنسی می شود ، نه تنها زندگی خود شخص  را تحت تأثیر قرار می دهد بلکه تمام اطرافیان او نیز دچار مشکل می شوند .خشونت جنسی می تواند بسیاری از افراد در زندگی قربانی از جمله: والدین ، دوستان ، کودکان ، همسر ، همکلاسی ها و یا همکاران راتحت تأثیر قرار دهد. در اکثر موارد آن ها نمی دانند که چه بگویند یا چه کاری انجام دهند.

این مقاله صرفاً مقدمه ای است برای کمک به درک بهتر آنچه که یک بازمانده خشونت جنسی در حال تجربه  آن است. اگر شما شخصی هستید که با یک بازمانده از تجاوز جنسی ارتباط دارید یا می خواهید به این افراد برای داشتن زندگی بهتر کمک کنید  ،شناسایی این واکنش ها می تواند مهم و مفید واقع شود.

آثار خشونت جنسی

واکنش های متداول زیادی در مورد خشونت جنسی وجود دارد اما این واکنش ها در مورد همه بازماندگان یکسان نیستند و هیچگونه اعمال خشونت جنسی بر دوشخص به یک شکل تأثیر نخواهد گذاشت. هیچ روش غلط یا درست برای احساس یا واکنش وجود ندارد.

هنگامی که بدن و ذهن ویرانی خشونت جنسی را پردازش می کنند ، احساسات ، رفتارها و واکنش های جسمی مختلفی ظاهر می شوند ، از بین می روند و ممکن است دوباره ظاهر شوند.

در حالی که هر بازمانده واکنشی متفاوت نسبت به خشونت جنسی نشان می دهد اما بسیاری از بازماندگان نیز واکنش های زیر را بروز می دهند:

داشتن احساس گناه و شرمساری

 

داشتن احساس گناه و شرمساری

 

بازماندگان احساس می کنند که خطاکار هستند و خود را مقصر می دانند. برای بازماندگان بسیار دشوار است ،کسی را مقصر بدانند  که به آن ها حمله کرده است. غالباً فرد مجرم شخصی نزدیک به آن ها بوده که می خواهند از او محافظت کنند. اما نمی دانند که  با مقصر دانستن خودشان  ، احساس درماندگی خواهند کرد.

انکار

قربانیان با گفتن: “این خیلی بد نبود.” “این فقط یک بار اتفاق افتاد.” “من خوبم ، به چیزی احتیاج ندارم.” سعی می کنند منکر تمام اتفاق ها شوند.

به حداقل رساندن

به حداقل رساندن حمله ، می تواند یک استراتژی مقابله باشد. قربانیان با تکرار و فکر کردن به این جمله که  “سوء استفاده از آن ها به اندازه شخص دیگری بد نیست.”  سعی می کنند که با مشکل مقابله کنند. کسانی که از یک قربانی خشونت جنسی حمایت می کنند باید تأثیر سوء استفاده را تأیید کنند و باید بدانند که فرد قربانی از این مشکل ،ناراحت و آسیب دیده است.

اعتماد

تجاوز جنسی خیانت به اعتماد است. اکثر قربانیان ، به سختی می توانند به خودشان، برداشت هایشان و یا حتی به دیگران اعتماد کنند. از طرف دیگر ، آن ها ممکن است نسبت به تمام افراد بی اعتماد شوند.

کاهش احساس امنیت پس از خشونت جنسی

احساس امنیت بازماندگان تغییر کرده است. آن ها ممکن است موقعیت های ناامن را بی خطر ارزیابی کنند و موقعیت های امن را خطرناک تلقی کنند.این موضوع بسیار مهم است که بفهمیم چه چیزی باعث ایجاد احساس امنیت در قربانیان خشونت جنسی می شود. حامیان قربانی ها می توانند با پرسیدن سوالاتی درباره ی احساس امنیت از آن ها ،درک کنند که بازماندگان تا چه اندازه و چگونه احساس امنیت می کنند.

انزوا و گوشه گیری

 

انزوا و گوشه گیری

 

این یک مسئله بزرگ برای قربانیان بزرگسال است. بسیاری احساس می کنند که لیاقت حمایت ندارند ، لکه دار هستند و دیگران نمی خواهند با آن ها دوست باشند. فرهنگ بازمانده و احساس گناه ، در بعضی مواقع می تواند باعث عدم ارتباط با جامعه و ایجاد احساس گوشه گیری و انزوا در فرد قربانی شود. قربانیان خشونت جنسی بعد از افشای آن ، ممکن است توسط خانواده ها و یا جامعه ی خود مورد سرزنش قرار بگیرند و این دلیل اصلی برای گوشه گیری و انزوا بازماندگان است.

مشکلات جسمی

بازماندگان ممکن است دچار مشکلات جسمی مانند: اختلال در خوردن غذا ، اضطراب ، عدم تمرکز و ایجاد مشکلات جسمی در به بخشی  از بدن که مورد حمله قرار گرفته است.

مشکلات شناختی

ممکن است قربانیان نتوانند افکار مربوط به حمله را متوقف یا فراموش کنند و دائما به این موضوع که باید در آن لحظه واکنشی متفاوت نشان می دادند، فکر کنند. کابوس دیدن یک واکنش عادی است .همچنین فکر کردن به این موضوع که ممکن است وضعیت مشابه دوباره رخ دهد، بسیار آسیب زننده است.

این طرز فکر باعث ظهور مشکلاتی مانند: اختلالات خوردن ، تغییرات جسمی ، تغییر جنسیت ، مصرف مواد ، صدمه به خود ، افکار خودکشی ، عصبانیت و اختلالات خلقی مانند افسردگی و استرس پس از آسیب می شود.

حمایت های شما تغییر ایجاد می کند

مطالعات نشان می دهد وقتی قربانیان خشونت جنسی بلافاصله به بیمارستان مراجعه می کنند و مورد حمایت قرار می گیرند و یا سیستم های حقوقی به احقاق حق آن ها کمک می کنند، قربانیان در کوتاه مدت و دراز مدت واکنش های بهتری از خود نشان می دهند، کمتر دچار اضطراب، مشکلات  جسمی، رفتارهای خطرساز جنسی، سرزنش، گناه و افسردگی می شوند.

نحوه پاسخگویی شما به یک قربانی و بازمانده می تواند بر روند بهبود آن ها تأثیر بگذارد. برخی از مطالعات نشان می دهد که هرچه میزان حمایت از بازماندگان گزارش شده بیشتر باشد، علائم  افسردگی کمتر خواهد بود و همچنین قربانیان خشونت جنسی که از حمایت خانواده و اجتماع برخوردار بوده اند، کمتر دچار علائم افسردگی شده و خیلی سریع تر به زندگی عادی برمی گردند و روند رو به رشد را در پیش می گیرند.

 

نوشته شده توسط : نرگس 

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟