عادت های ناسالم غذایی که منجر به چاقی می شوند را می شناسید؟

عادت های ناسالم غذایی که منجر به چاقی می شوند را بشناسیم؟

تقریبا همه ما تمایلات و عادت های غذایی خاصی داریم که همه تلاش‌های ما برای خوردن غذای مفید و داشتن یک سبک زندگی شاد و سالم را زیر سوال می‌برد. شاید تصور کنید حذف یک عادت ناسالم غذایی کار ساده‌ای باشد، اما اشتباه فکر می‌کنید. سیکل‌ عادت‌های نادرست و در پی آن ناامیدی و پریشانی ناشی از عدم رعایت تغذیه سالم می‌تواند ترک عادت‌های غذایی نادرست را با سختی‌هایی مواجه کند.

شما تنها نیستید. در واقع دنیای امروز، مردم را به داشتن الگوهای غذایی ناسالم که منجر به مسائل پیچیده‌تر بعدی می‌شود تشویق می‌کند. در این مقاله به بررسی رایج‌ترین عادت‌های ناسالم غذایی و نحوه مقابله با آن‌ها می‌پردازیم.

نخوردن صبحانه، یک عادت غذایی ناسالم

 

نخوردن صبحانه از عادت های ناسالم غذایی
نخوردن صبحانه از عادت های ناسالم غذایی

مطالعات بیشماری نشان داده است که خوردن صبحانه مزیت‌های بسیاری برای بهبود سلامتی فرد دارد. یک صبحانه مقوی، انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را تا آخر شب فراهم می‌کند و کمک می‌کند که در انتهای روز کالری کمتری مصرف کنید. یک تحقیق که توسط دانشگاه تگزاس انجام شده نشان می‌دهد که بدن انسان بعد از مصرف یک صبحانه مقوی بهتر کار می‌کند. همان تحقیق نشان داده که مصرف کالری در آغاز روز، نسبت به مصرف آن در ساعات دیگر از روز انرژی بیشتری برای شما فراهم می‌کند.

غذا خوردن پیش از خوابیدن

برخی افراد فکر می‌کند زمان در غذا خوردن موضوع مهمی نیست. همین که میزان کالری توصیه شده را مصرف کنید و نیاز تغذیه‌ای روزانه‌تان را تامین کنید کافی است. مگرنه؟ اما ظاهرا این طور نیست. متخصصان تغذیه و تناسب اندام رابطه مستقیمی بین خوردن در آخر شب و افزایش وزن پیدا کرده‌اند. آن‌ها توصیه می‌کنند حداقل دو تا سه ساعت قبل از خواب غذا نخورید و این عادت ناسالم غذایی را کنار بگذارید.

برخی از غذاهای خاص نیز می‌توانند تاثیر بدی بر روی بدن و الگوی خواب شما داشته باشند، خصوصا وقتی که نزدیک به زمان خواب مصرف شوند. غذاهای چرب یا تند، کافئین ، یا خوردن میزان زیادی غذا قبل از خواب می‌تواند در ریتم طبیعی بدن اختلال ایجاد کند و باعث کمبود خواب شود.

نوشیدن حین غذا خوردن یکی از عادت های ناسالم غذایی

 

نوشیدن حین غذا خوردن
نوشیدن حین غذا خوردن

نوشیدن حین غذا خوردن آنقدر در میان افراد رایج شده است که عده‌ی زیادی از تاثیرات منفی آن بر روی سلامتی‌شان غفلت می‌کنند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که نوشیدن آب حین غذا خوردن باعث می‌شود غذا بهتر پایین برود؛ اما نوشیدن آب اسیدهای گوارشی معده را رقیق می‌کند.

متخصصان توصیه می‌کنند که حداقل ۳۰ دقیقه بعد از غذاخوردن آب بنوشید. یک راه ساده برای ترک نوشیدن آب حین غذا خوردن این است که قبل از شروع وعده‌ی غذایی آب بنوشید؛ این کار کمک می‌کند که حین خوردن کمتر تشنه شوید. نوشیدن آب قبل از وعده‌ی غذایی باعث می‌شود احساس سیری بیشتری کنید و بنابراین کالری کمتری مصرف کنید؛ اینگونه می‌توانید این عادت ناسالم غذایی را ترک کنید.

حذف وعده‌های غذایی

۸۵ درصد جمعیت افراد شاغل در کل دنیا خارج از خانه کار می‌کنند. این باعث تصمیم‌گیری ضعیف در رابطه با خوردن غذا می‌شود. بسیاری از افراد صبح‌ها دیر از خواب بیدار شده و به ناچار وعده صبحانه در خانه را حذف می‌کنند و برای فرار از گرسنگی به خرید یک میان‌ وعده ناسالم روی می‌آورند. همچنین بسیاری از افراد تمایلی به بردن غذا با خودشان ندارند، بنابراین در طول روز برای رفع گرسنگی به ناچار از غذاهای آماده استفاده می‌کنند. بعد از اتمام کار نیز از یک رستوران بین راه غذای شبشان را تهیه می‌کنند تا نیاز به درست کردن غذا در خانه نداشته باشند.

این کاری است که اغلب افراد شاغل انجام می‌دهند و همانطور که شاید تصور کرده‌ باشید این کار به سرعت به یک عادت ناسالم غذایی تبدیل می‌شود. اما اگر از قبل یک غذای مقوی و سالم برای خودتان بسته‌بندی کنید می‌توانید این عادت نادرست را کنار بگذارید.

غذا خوردن جلوی تلویزیون یک عادت ناسالم غذایی

 

غذا خوردن جلوی تلویزیون
غذا خوردن جلوی تلویزیون

آیا شما هم حین غذا خوردن، با یک دستتان چنگال و با یک دست دیگر کنترل را نگه می‌دارید؟ برای بسیاری از افراد یک روش محبوب برای به پایان رساندن یک روز طولانی این است که روی مبل راحتی لم بدهند و در مقابل تلویزیون خوراکی بخورند. متاسفانه این عادت می‌تواند به پرخوری و در نهایت افزایش وزن منجر شود.

البته اشکالی ندارد گاهی اوقات حین مشاهده یک برنامه تلویزیونی میان وعده‌ای در کنار خود داشته باشیم، اما وقتی این کار به یک الگوی تکرارشونده تبدیل شود و یا وقتی خوردن و مشاهده تلویزیون به یکدیگر پیوند می‌خورد، این باعث شکل‌گیری یک عادت ناسالم غذایی می‌شود. خوردن همزمان با تماشای تلویزیون اشکال چندانی ندارد، اما یک روش جایگزین اتخاذ کنید. اول غذایتان را به یک میز دیگر منتقل کرده و آن را میل کنید، سپس برگردید و تلوزیون تماشا کنید. تحقیقات نشان داده که اگر به غذایی که می‌خورید توجه کافی نشان دهید، باعث می‌شود میزان کمتری غذا بخورید و کمتر احساس گرسنگی کنید.

نیاز به احساس سیری بعد از تناول هر وعده‌ی غذای

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که تا زمانی که معده‌تان به اندازه کافی سنگین نشده و تا جایی که دیگر توان ایستادن نداشته باشید، دست از غذا خوردن نمی کشید باید هرچه سریعتر این عادت ناسالم را تغییر دهید. به این موضوع به شکل زیر نگاه کنید:

گذاشتن یک دست لباس سبک برای یک سفر آخر هفته‌ای بهتر است یا پر کردن یک چمدان از لباس‌هایی که هرگز نخواهید پوشید؟ (هیچ‌کدام از این دو روش مناسب نیست؛ بهتر است تعادل را در پیش بگیرید.) بهتر است ذهن و بدنتان را طوری تمرین دهید که با خوردن غذای کمتر باز هم احساس سیری به شما دست بدهد. می‌پرسید چطور؟ با در نظر گرفتن مقدار غذای کمتر برای هر وعده و در نظر گرفتن میان‌وعده‌های مقوی در طول روز. یعنی به این شکل: صبحانه، میان‌وعده، ناهار، میان‌وعده، شام، میان‌وعده. وقتی می‌دانید که قرار است یکی دو ساعت بعد از خوردن وعده اصلی، میان‌وعده نیز بخورید، برای خوردن غذای بیشتر حرص کمتری می‌زنید.

به خاطر داشته باشید کلید اصلی حذف این عادت ناسالم غذایی این است که هیچ‌وقت بیش از حد گرسنه نمانید و هیچ‌وقت شکمتان را با غذای اضافه پر نکنید. پخش وعده‌های غذایی در طول روز باعث جلوگیری از افزایش ناگهانی انسولین می‌شود و کمک می‌کند که سیستم متابولیسم بدنتان به نفع شما کار کند؛ بنابراین مدیریت وزن نیز با این روش راحت‌تر می‌شود.

نتیجه گیری و جمع بندی

ترک عادت‌های ناسالم غذایی نیازمند صرف زمان و تداوم است، اما نتیجه نهایی به این تلاش‌ها می‌ارزد و باعث می‌شود فرد سالم‌تر، پرانرژی‌تر و خوشحال‌تری باشید.

به خاطر داشته باشید که افزایش وزن و چاقی می توانند باعث بروز بیماری های زیادی در افراد شود. بنابراین ترک عادت های ناسالم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت شما ایفا می کند و بهتر است که برای رسیدن به این هدف از یک متخصص کمک بگیرید.

می توانید سوالات خود، درباره ی انواع مکمل های لاغری و روش های کاهش وزن را در بخش دیدگاه های این مقاله به اشتراک بگذارید.

نوشته شده توسط : علی

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟