هر آنچه که باید درباره تقویت و مراقبت ناخن ها بدانیم

هر آنچه که باید درباره تقویت و مراقبت ناخن ها بدانیم

برای تقویت و مراقبت ناخن ها احتیاجی به مراجعه به مراکز زیبایی و صرف هزینه‌های فراوان ندارید و می‌توانید در منزل نیز از ناخن‌های خود مراقبت کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا با انواع روش های مراقبت از ناخن آشنا شوید.

آشنایی با ساختار ناخن ها

اولین کاری که باید انجام دهید، آشنایی با ساختار ناخن و مواد تشکیل‌ دهنده آن است. ناخن دست و پای انسان از نوع خاصی کراتین که یک نوع پروتئین درشت مولکول است تشکیل شده و اساسا فاقد هر نوع عصب یا حس است. این پروتئین در بافت مو نیز یافت می‌شود. ناخن‌ها عموما از زیر کوتیکول و قسمت هلالی شکل قاعده ناخن رشد می‌کنند. کوتیکول یک نوار پوستی نازک و تقریبا سفت است که در اطراف محل رویش ناخن دیده می‌شود.

هرچند ناخن فاقد حس است اما لایه‌ای از پوست زیر آن وجود دارد که عصب داشته و هرگاه فشاری به ناخن وارد شود به مغز سیگنال درد می‌فرستد. وجود درد، شکنندگی، تغیر شکل، تغییر رنگ، ضخیم شدن بیش‌از اندازه، گوشه کردن، به‌وجود آمدن شیارهای طولی و عرضی و… در ناخن‌ها می‌تواند علامتی از وجود بیماری‌ باشد.

روش های مراقبت از ناخن ها

 

روش های مراقبت از ناخن ها
روش های مراقبت از ناخن ها

حال آن که با ساختار ناخن‌های خود آشنا شده‌اید با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم بر روش های مراقبت از ناخن. یکی از مباحثی که به‌خصوص در بین خانوم ها محبوبیت بالایی دارد.

همان طور که پیش از این نیز عنوان کردیم برای مراقبت از ناخن‌ های خود لازم نیست حتما به مراکز زیبایی ناخن مراجعه کنید. صرف اندکی زمان و توجه نیز می‌تواند نتیجه دلخواه شما را با خود به‌ همراه داشته باشد.

شستشو و تمیز کردن مرتب ناخن‌ها و دست‌ها در افزایش زیبایی آن‌ها تاثیر به سزایی دارد. همچنین این کار مانع از تجمع آلودگی و باکتری‌ زیر ناخن می‌شود و برای سلامتی ناخن‌ها نیز مفید است. ابزارهای ناخن خود را نیز به‌طور مرتب شسته و ضدعفونی کنید.

به‌ منظور جلوگیری از خشک شدن و پوسته پوسته شدن ناخن‌ها سعی کنید حتما از کرم‌های دست، محلول‌های تقویتی، کرم کوتیکول و یا روغن‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید. این کار علاوه‌بر افزایش زیبایی، از شکستن ناخن ها نیز جلوگیری می‌کند. به‌علاوه در هنگام شستشوی ظروف نیز بهتر است از دستکش استفاده کنید.

 

فراموش نکنید که نقش تغذیه در تقویت ناخن غیرقابل انکار است. اکثر مشکلات ناخن های دست شما به رژیم غذایی ناسالم برمی گردد. به‌عنوان نمونه کمبود کلسیم شکنندگی ناخن را به‌همراه دارد. بنابراین سعی کنید رژیم غذایی را انتخاب کنید که به اندازه کافی ویتامین E، پروتئین، آهن، ویتامین D، روی و منیزیم را در خود جای داده باشد.

راهکار های خانگی مراقبت از ناخن ها

با استفاده از روش های خانگی، رشد ،زیبایی و مقاومت ناخن های خود را افزایش دهید. راهکارهای خانگی برای مراقبت ناخن ها عبارت هستند از:

روغن زیتون

روغن زیتون برای افزایش رشد و تقویت ناخن مفید می باشد. هر روز به مدت  ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ناخن ها خود را در روغن زیتون گرم قرار دهید و شاهد افزایش رشد آن ها باشید.

لیموترش و مراقبت از ناخن ها

لیموترش حاوی ویتامین C بوده و به از بین بردن زردی ناخن و افزایش زیبایی آن کمک می کند . فقط کافی است یک تکه لیمو ترش را به مدت ۵ دقیقه برروی ناخن های خود ماساژ داده و سپس دست های خود را با آب گرم بشویید.

روغن بادام تلخ

روغن بادام دارای ویتامین E  بوده و از ترک خوردن و خشکی ناخن ها جلوگیری می کند. دست و ناخن های خود را با روغن بادام ماساژ داده و اجازه بدهید کاملا جذب پوست شما شود.

کاشت ناخن

 

کاشت ناخن
کاشت ناخن

از جمله خدماتی که در مراکز زیبایی ناخن ارائه می‌شود سوهان‌کشی، مانیکور و پدیکور، ترمیم ، کاشت و مراقبت ناخن ها است. کاشت ناخن در کشور ما بسیار رایج بوده و مدل‌های متنوع آن از جمله ژله‌ای، پودی و قالبی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

ناخن‌های دست و پای هر فرد به طور طبیعی هر ماه  ۱.۵ تا  ۳.۵  میلی‌متر رشد می‌کند و عموما افرادی که ناخن آن‌ها چندان مستعد رشد نبوده، ناخن‌های شکننده‌ای داشته و یا ناخن‌های خود را می‌جوند، به‌سمت کاشت ناخن متمایل‌ می‌شوند.

هر مدل کاشت ناخن مختص گروه خاصی از ناخن‌هاست. به عنوان نمونه به افرادی که ناخن‌های پراکنده‌ای دارند توصیه می‌شود که از روش کاشت ناخن قالبی استفاده نکنند. همچنین روش کاشت ژله‌ای نیز برای افرادی مناسب است که به جویدن ناخن‌های خود عادت دارند، چرا که به‌دلیل بدمزگی مواد و کنده نشدن آن‌ها، این عادت خود را به مرور زمان فراموش می کنند.

معایب کاشت ناخن

کاشت ناخن نیز مانند هر عمل زیبایی دیگری معایب خاص خود را دارد. از جمله عوارض کاشت ناخن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احتمال جدا شدن لایه سطحی ناخن
  • مسمومیت
  • اگزما
  • نازک شدن سطح ناخن
  • ترک خوردن و موج‌دار شدن
  • قارچ و عفونت

البته کاشت ناخن یک عمل زیبایی دائمی نبوده و شما می‌توانید با مراجعه به سالن‌های زیبایی یا با استفاده از استون، ناخن‌های کاشته شده خود را  در خانه بردارید. به طور قطع استفاده از محلول های تقویتی ناخن پس از برداشتن ناخن‌های کاشته شده برای مراقبت از ناخن ها بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

به‌طورکلی به افرادی که بیماری‌های عفونی و قارچی داشته توصیه می‌شود که از روش‌های کاشت ناخن استفاده نکنند. کاشت ناخن به‌ خصوص برای انگشتان پا، به توجه و حساسیت بیشتری نیاز دارد چرا که ناخن‌ پا عموما دسترسی کمتری به فضا و هوای آزاد داشته و همین موضوع آسیب‌پذیری آن‌ها را بیشتر می‌کند.

سخن آخر

رعایت بهداشت و مراقبت صحیح از ناخن ها به صورت روزانه می تواند به شما در رسیدن به ناخن های تمیز و سالم  کمک کند. علاوه بر این توجه به تغذیه و مصرف مواد غذایی سالم در بهبود سلامت و زیبایی ناخن ها بسیار تاثیر گذار است. همچنین روش هایی مانند کاشت ناخن نیز در صورتی که با شناخت کافی و در مراکز زیبایی معتبر انجام شود علاوه بر تاثیر مثبت بر زیبایی ناخن ها ، می تواند به افزایش اعتماد به نفس افراد نیز کمک کند.

 

نوشته شده توسط : مریم

 

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟