۶ سوال مهم که بیماران کلیوی درباره ی کرونا می پرسند؟

6 سوال مهم که بیماران کلیوی درباره ی کرونا می پرسند؟

این روزها تقریبا تمام افراد دنیا درگیر کرونا و خبرهای مربوط به کرونا هستند و این بیماری زندگی همه ی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار داده، سبک زندگی ها در این مدت تغییر کرده و فعالیت هایی مثل مسافرت رفتن تا انجام ورزش های گروهی که خیلی ساده و مفید بودند، حالا خطرناک و ممنوع اعلام شده. همچنین باید بیشتر از قبل مراقب خودمان و عزیزانمان باشیم اما در این میان گروه هایی مانند بیماران کلیوی و افرادی که پیوند کلیه انجام داده اند، نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند که ما در این مقاله از مجله وطن دراگ به بررسی نیازها و مشکلات این افراد در دوران کرونا می پردازیم.

چرا بیماران کلیوی بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند؟

افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و بیماری های مزمن نسبت به افراد سالم بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند.

زیرا بیماران کلیوی که دیالیز می شوند باید به درمان های دیالیزی منظم خود ادامه دهند و به توصیه های بهداشتی به دقت عمل کنند. از طرفی معمولا این افراد سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، بنابراین مبارزه با انواع عفونت ها برای آن ها دشوارتر می شود.

همچنین افرادی که عمل پیوند کلیه انجام داده اند باید از داروهای ضد رد پیوند یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده کنند که مصرف مداوم این داروها، اهمیت بالایی برای فرد گیرنده پیوند دارد زیرا از رد عضو پیوندی توسط بدن جلوگیری می کند. از طرفی این داروها مکانیسم سیستم ایمنی بدن را غیر فعال می کند و این امر می تواند مبارزه با عفونت ها و بیماری های ویروسی مانند کرونا را دشوارتر کند.

 آیا اقدامات احتیاطی خاصی وجود دارد که بیماران کلیوی باید انجام دهند؟

 

بیماران کلیوی باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند
بیماران کلیوی باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند

به نظر می رسد افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا سایر بیماری های مزمن در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کرونا هستند و باید نکات بهداشتی را که در ادامه بیان می کنیم به دقت رعایت کنند:

  • حفظ فاصله بین خود و دیگران
  • شستن مرتب دست ها
  • پرهیز از ازدحام جمعیت
  • ماندن در خانه
  • زدن ماسک

تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق مصرف انواع ویتامین ها یکی از مهمترین اقداماتی است که باید برای مقابله با کرونا انجام دهیم اما افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه (CKD) به دلیل بی اشتهایی و محدودیت های درمانی قادر به دریافت ویتامین ها و مواد معدنی از طریق رژیم غذایی نیستند و معمولا با کمبود آن ها در بدن رو به رو می شوند.

از طرفی این گروه به دلیل کاهش عملکرد کلیه و کاهش جذب روده نمی توانند از مولتی ویتامین های معمولی استفاده کنند. مصرف مولتی ویتامین ها و مکمل های مناسب برای بیماران کلیوی مانند قرص نفروویت برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه ضروری است.

آسیب حاد کلیه (AKI) و کرونا

توصیه می شود افراد مبتلا به آسیب حاد کلیه (AKI) که ازکرونا بهبود یافته اند، به طور مرتب توسط پزشک کلیه تحت نظر باشند زیرا با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به بیماری های مزمن کلیه (CKD) در این افراد، بیشتر از دیگران است.

آیا بیماران کلیوی برای جلوگیری از کرونا باید مصرف برخی از داروهای خود را قطع کنند؟

کوید ۱۹ ویروس جدیدی است و تحقیقات درباره ی آن به تازگی آغاز شده است. برخی از فرضیه ها که مبتنی بر شواهد بسیار کمی هستند، در مورد اثرات برخی از داروها بر کوید ۱۹ صحبت می کنند، اما هیچ چیز ثابت شده و قطعی نیست. در حقیقت، هیچ یک از سازمان های معتبر جهانی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)  در هیچ کجا به بیماران توصیه نکرده اند که برای کاهش احتمال ابتلا به کرونا مصرف داروی خاصی را قطع کنند. در ادامه درباره ی برخی از داروهایی رایج برای بیماران کلیوی که در اخبار برجسته شده اند، صحبت می کنیم.

دارو های کنترل کننده فشار خون در بیماران کلیوی

مصرف داروهای فشار خون مانند مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)  و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARB) نباید متوقف شوند، مگر اینکه توسط یک متخصص بهداشت و درمان توصیه شود. این داروها کلید کنترل فشار خون در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی هستند و متوقف کردن آن ها می تواند منجر به حمله قلبی، سکته مغزی یا کاهش عملکرد کلیه شود.

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی

بیماران با پیوند کلیه نباید مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی خود را متوقف کرده و یا دوز آن را کاهش دهند، مگر این که تیم مراقبت های بهداشتی از آن ها بخواهد. متوقف کردن مصرف داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی بدن به احتمال زیاد منجر به از دست دادن کلیه ی اهدایی شما می شود. بهتر است بیماران کلیوی برای هر گونه سوال یا نگرانی با تیم پزشکی پیوند خود تماس بگیرند.

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

معمولاً به بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی گفته می شود که از مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن خودداری کنند. به طور کلی، متخصصان کلیه مصرف استامینوفن را برای تسکین درد و کاهش تب توصیه می کنند اما اگر به دلیل خاصی توسط پزشک به شما گفته شده است که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) مصرف کنید، نباید مصرف آن را به خاطر کرونا متوقف کنید. همیشه قبل از ایجاد تغییر در داروهای مصرفی، با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

آیا کشف واکسن یا داروی کرونا حقیقت دارد؟

 

آیا کشف واکسن کرونا حقیقت دارد؟
آیا کشف واکسن کرونا حقیقت دارد؟

متأسفانه این روزها کلاهبردارن، به دنبال شکار افراد آسیب پذیر هستند. پس لازم است که بیشتر مراقب کلاهبرداران سودجو باشید. بهترین راه برای جلوگیری از قربانی شدن توسط کلاهبرداران، دانستن حقایق است.

طبق آخرین گزارش ها از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، هیچ واکسن یا دارویی برای درمان یا جلوگیری از COVID 19 تایید نشده است. البته واکسن ها و داروهایی برای درمان کرونا در دست تولید هستند اما این محصولات تحقیقاتی در مراحل اولیه آزمایش بوده و از نظر ایمنی یا اثربخشی به طور کامل تایید نشده اند.

مراقب وعده های دروغی باشید

محصولاتی که ادعای معالجه یا جلوگیری از بیماری را دارند، صرفا برای فریب افراد بوده و می توانند مصرف کنندگان را در معرض آسیب های جدی قرار دهند. داروهای جعلی برای درمان یا جلوگیری از کرونا ممکن است در انواع مختلفی وجود داشته باشد از جمله مکمل های غذایی مانند ویتامین ها، مواد معدنی و همچنین داروهای گیاهی تقویت کننده سیستم ایمنی. استفاده از این محصولات ممکن است منجر به تأخیر در تشخیص و درمان مناسب بیماری کرونا در افراد به خصوص بیماران کلیوی شود.

 در صورت نیاز به آزمایش خون یا مراجعه حضوری به آزمایشگاه چگونه می توانم از خودم محافظت کنم؟

حتما قبل از مراجعه حضوری، با آزمایشگاه تماس بگیرید تا مشخص شود که  آیا آزمایش به تعویق افتاده است یا نه .

ظرف نمونه استریل را از داروخانه محلی یا بصورت آنلاین خریداری کنید و از آن برای آزمایش استفاده کنید.

همچنین مهم است که شما برای کمک به ایمن نگه داشتن خود و کاهش احتمال ابتلا به کرونا پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید.

  • هنگام بیرون رفتن از منزل حتماً ماسک بزنید.
  • حداقل۶ فوت (تقریبا ۲ متر) فاصله بین خود و سایر افراد داشته باشید.
  • به یاد داشته باشید که اگر امکان شست و شو مرتب دست ها را ندارید، از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید.
  • از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنید.

استرس و افسردگی در بیماران کلیوی

در حقیقت، مطالعات نشان می دهد که ۲۰ تا ۴۰ درصد از افراد مبتلا به نارسایی کلیه، بیماران تحت دیالیز و کسانی که پیوند کلیه انجام داده اند ممکن است به افسردگی مبتلا باشند و این در حالی است که خطر ابتلا به کرونا ویروس برای افرادی که بیماری های مزمن کلیوی دارند یا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند بسیار بیشتر از افراد دیگر است. این ترس ها واقعی است و روزهای آینده با روزهایی که قبلا در زندگی تجربه کرده ایم بسیار تفاوت دارد، با این وجود روش هایی وجود دارند که به شما در کنترل استرس ، افسردگی و کنار آمدن با احساس غم و ناراحتی کمک می کنند.

چگونه با ترس از کرونا مقابله کنیم؟

صحبت کردن. به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید. مشاوره می تواند به کاهش احساس نارحتی کمک کند. می توانید از مشاوره های تلفنی و آنلاین استفاده کنید.

صبور باشید و سعی کنید مثبت فکر کنید. نکات مثبت زندگی و چیزهایی که به خاطر آن ها سپاسگزار هستید را به یاد بیاورید.

مشکلات خود را بنویسید و در مورد بهترین راه حل برای هر یک از آن ها فکر کنید. یک لیست می تواند به شما کمک کند تا مواردی را که باید به آن بپردازید را به درستی ارزیابی کنید.

بهبود رژیم غذایی، خواب کافی و منظم و انجام فعالیت های بدنی در خانه جزء مواردی است که  همه ی افراد جامعه به خصوص بیماران کلیوی حتما باید به آن توجه داشته باشند.

روش های دیگر برای کنترل استرس در دوران کرونا به علایق شخصی شما بستگی دارد. ممکن است شما گوش دادن به موسیقی را ترجیح دهید، در حالی که شخص دیگری یوگا و مراقبه را برای رفع استرس مفید بداند. در هر حال، کنترل استرس می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید و راحت تر این دوران را سپری کنید.

می توانید در بخش دیدگاه های این مقاله سوالات خود درباره ی بیماری های کلیوی و کرونا را به اشتراک بگذارید.

 

نوشته شده توسط : نرگس

منبع:

وب سایت National Kidney Foundation

 

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟