چگونه می‌توان از سلامت روان و ذهن در روابط زناشویی مراقبت کرد؟

چگونه می‌توان از سلامت روان و ذهن در روابط زناشویی مراقبت کرد؟

امروزه تاثیر مستقیم سلامت روان و ذهن بر روی زندگی زناشویی، ارتباطات اجتماعی و… به اثبات رسیده است و مشکلات روان و ذهن در اکثر متقاضیان طلاق دیده شده است. پس وجود سلامت روان در هریک از زوجین در کیفیت زندگی مشترک موثر است. بنابراین برای تداوم زندگی مشترک و برقراری ارتباط موثر و خوب با شریک زندگی، هر فرد باید به سلامت روان و ذهن خود بیش از پیش توجه کند. در این مقاله به بررسی راهکارهایی برای حفظ و مراقبت سلامت روان و ذهن در زندگی و روابط زناشویی خواهیم پرداخت.

همانطور که جسم افراد نیاز به مراقبت دارد،  روان و ذهن نیز نیازمند به توجه مداوم است. هنگامی که سلامت روان بیشتری داشته باشیم، با مشکلات بهتر روبرو می‌شویم. بهتر می‌خوابیم، حتی از نظر جسمی سریعتر بهبود پیدا می‌کنیم. از بسیاری جهات باید گفت که سلامت روان کلید یک زندگی سالم، شاد و موفق است. همچنین یکی از عوامل مهم در رضایت از روابط زناشویی و زندگی مشترک، سلامت روان و ذهن هر فرد است. سازمان بهداشت جهانی یک تعریف کلی از سلامت روان ارائه کرده است. به گفته این سازمان، سلامت روان به حالتی گفته می‌شود که در آن فرد توانایی‌های خود را می‌شناسد،  می‌تواند با فشارها و چالش‌های زندگی کنار بیاید و به طور موثری برای خود و اجتماع، مفید است.

اما در صورتی که آسیب‌های روحی و روانی در فرد به وجود بیاید، بر روی روابط زوجین و میزان رضایت زناشویی آن‌ها اثرات منفی و جدی خواهد گذاشت. برای مراقبت از سلامت روان و ذهن خود به توصیه‌های زیر توجه کنید و آن‌ها را به کار ببرید.

اضطراب خود را مدیریت کنید.

 

شریک زندگی خود را تشویق کنید تا سوالات خود را بپرسد

 

یک عامل مخرب و تاثیر گذار بر روی سلامت روان و ذهن، اضطراب است. برای رفع این عامل ابتدا باید دلیل این اضطراب را بیابید. آیا در وجود شما ترس از دست دادن وجود دارد؟ آیا در مورد آینده زندگی خود اطمینان کامل ندارید؟ چه چیز نامشخص و مبهمی در روابط شما و یا همسرتان وجود دارد؟ فکر کردن و پاسخ دادن به این سوالات، تا حد زیادی کمک می‌کند که ریشه اصلی اضطراب خود را پیدا کنید و بتوانید آن را مدیریت کنید. همچنین یافتن پاسخ این سوالات آرامش بیشتری به شما خواهد داد و فکر و ذهن شما را منظم خواهد کرد. وجود یک مشاور نیز می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.

خودتان باشید.

در روابط، حتی با وجود کم و کاستی‌ها، همیشه سعی کنید خودتان باشید. نقش بازی کردن یا وانمود کردن به چیزی که نیستید، آرامش را از شما خواهد گرفت و فشار زیادی را بر روح و روان شما وارد می‌کند، که این موضوع به مرور زمان بر روی سلامت روان و ذهن شما اثر منفی می‌گذارد. در روابط زناشویی نیز خودتان باشید و این گونه به همسرتان نیز اجازه بدهید که خودش باشد و احساس راحتی کند.

 احساسات یکدیگر را درک کنید.

شما باید همیشه احساسات شخص مقابل را هم در نظر بگیرید. این نکته‌ای است که می‌تواند به شما و شریک زندگی‌تان کمک کند تا سلامت روان و ذهن خود را در روابط زناشویی حفظ کنید. با در نظر گرفتن احساسات شریک زندگی خود، همیشه می‌توانید منطقی‌تر با مشکلات برخورد کنید و با این کار بسیاری از رفتارهای همسرتان دیگر برای شما گیج‌کننده نخواهد بود. این حالت به بهبود روابط زناشویی نیز کمک شایانی می‌کند.

مشکلات خود را مطرح کنید.

ممکن است برای شما مطرح کردن مشکلات خود در زمینه سلامت روان، ترسناک به نظر برسد یا حس کنید از طرف دیگران قضاوت خواهید شد. اما بهتر است بدانید که وقتی یک ذهن باز داشته باشید و به خودتان اجازه دهید به راحتی در مورد مشکل خود صحبت کنید؛ باعث می‌شود استرس شما در رابطه کمتر شود و به حفظ سلامت روان و ذهن شما در رابطه زناشویی کمک کند. نیازی نیست که در اولین ملاقات همه چیز را به او بگویید. به خودتان اجازه دهید تا با شریک زندگی‌تان احساس راحتی کنید و بتوانید به راحتی مشکل خود را با او مطرح کنید. به خاطر داشته باشید که صادق بودن در مورد مشکلاتتان، پایه و اساس محکمی را برای صداقت و اعتماد متقابل در روابط ایجاد خواهد کرد. هیچ فردی کامل نیست و هر کسی مشکلات مخصوص به خود را دارد. پس هیچ گاه احساس نکنید که تنها شما با برخی مشکلات درگیر هستید.

شریک زندگی خود را تشویق کنید تا سوالات خود را بپرسد.

ایجاد زمینه‌ای برای اینکه شخص بتواند سوالاتش را از شما بپرسد، به شفاف شدن روابط کمک می‌کند. اجازه دهید شریک زندگیتان نگرانی هایش را به راحتی از شما بپرسد. یک گفتگوی آزاد این فرصت را به شریک زندگی شما می‌دهد تا شما را بهتر بشناسد. حتی خودتان هم می‌توانید بهتر همسرتان را بشناسید. پس زمینه را برای گفتگو مهیا کنید. این شفافیت در روابط به بهبود سلامت روان و ذهن کمک خواهد کرد.

حد و مرز تعیین کنید.

 

حد و مرز تعیین کنید.

گاهی اوقات مشکلات روان و ذهن به این علت است که شما در مورد نیازهای عاطفی، حریم خصوصی و سایر مسائل، مرزهای سخت گیرانه‌ای دارید و برخی از این رفتارها باعث ایجاد نا امنی و اضطراب در شما و شریک زندگی‌تان می‌شود. تعیین حد و مرز یک عمل کمک‌کننده برای مراقبت از خود است. همیشه با حفظ صمیمیت در رابطه، حد و مرز معقولی برای خود و همسرتان در نظر داشته باشید. توجه داشته باشید که این حد و مرز باید سنجیده و معقول باشد، زیرا حفظ تعادل در تعیین چارچوب‌ها و حد و مرزها است که موجب موفقیت شما در روابط زناشویی خواهد شد. وجود مرز و چارچوب در روابط، باعث حفظ هویت شخصی شما می‌شود. علاوه بر این؛ شریک زندگی شما بهتر متوجه خواهد شد که شما چه خواسته‌ها و چه نیازهایی دارید و نیازهای هر دوی شما بهتر محقق خواهد شد. هر فردی اگر احساس کند که چارچوب‌های مد نظرش نادیده گرفته شده است، اعتماد به نفسش کاهش می‌یابد و احساس بی ارزشی خواهد کرد. بی توجهی به این مسئله باعث آسیب به سلامت روان و ذهن می‌شود.

بخشش داشته باشید.

بخشش تاثیر مستقیمی بر روی سلامت روان دارد. بخشش، شخص را از احساسات منفی رها می‌کند و باعث ایجاد احساسات مثبت می‌شود. بنابراین مسائل تلخ گذشته را رها کنید و خود و دیگران را ببخشید و آرامش را به خود هدیه کنید.

در پایان اگر احساس می‌کنید که سلامت روان و ذهن شما بر روی روابط زناشویی شما تاثیر گذاشته است، توصیه می‌شود که به مشاور یا متخصص بهداشت روان مراجعه کنید. با مراجعه به مشاور می‌توانید روابط خود را بهبود دهید و آرامش بیشتری به زندگی مشترک خود بیاورید.

 

 

نوشته شده توسط : فاطمه 

 

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟