معرفی انواع بیماری های قلبی و علائم آن

معرفی انواع بیماری های قلبی و علائم آن

یکی از دلایل اصلی مرگ و میر مردم در جهان، بیماری های قلبی هستند. عوامل مختلفی باعث ایجاد این بیماری‌ها می‌شوند که شناخت این عوامل نقش مهمی در پیشگیری از آن‌ها دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این بیماری‌ها بپردازیم و در پایان روش‌های مناسبی را برای درمان مشکلات قلبی بیان نماییم.

بیماری قلبی و عروقی چیست؟

منظور از بیماری قلبی و عروقی، بیماری‌هایی است که در قلب و عروق انسان اختلال ایجاد می‌کنند. در زمان وقوع بیماری های قلبی ، میزان چربی در شریان‌های خون یا آترواسکلروز افزایش می‌یابد که این می‌تواند منجر به لخته شدن خون گردد. این بیماری‌ها در دیگر اعضای بدن مانند کلیه‌ها، چشم و مغز هم باعث آسیب می‌شوند.

گاهی اوقات عده‌ای به اشتباه تصور دارند که بیماری قلبی به معنای حمله قلبی است، در حالی که مواردی همچون سکته قلبی، آریتمی قلبی، کاردیومیوپاتی و بیماری عروق کرنر همگی زیرمجموعه‌ای از بیماری‌ها‌ و اختلالات قلبی به شمار می‌آیند.

علائم بیماری های قلبی

بیماری ها و مشکلات قلبی دارای علائم مختلفی هستند که شناخت آن‌ها در موضوع پیشگیری از این بیماری‌ها بسیار مهم است. برخی از علائم بیماری های قلبی عبارتند از:

احساس خستگی سریع

زمانی که فردی پس از مدت زمان کوتاهی کار کردن، به طور مداوم دچار خستگی شود، باید حتماً نسبت به چکاب قلب خود اقدام نماید. زیرا احساس خستگی و ضعف زودرس یکی از شایع‌ترین علائم بیماری های قلبی است. بنابراین اگر دائما دچار خستگی زودرس می‌شوید، بهتر است هرچه سریع‌تر به یک متخصص قلب مراجعه نمایید.

ناراحتی و درد در قفسه سینه

 

درد در قفسه سینه از علائم بیماری های قلبی
درد در قفسه سینه از علائم بیماری های قلبی

وجود ناراحتی و درد در قفسه سینه یکی از شایع‌ترین نشانه‌های تنگ شدن سرخرگ قلب یا آنژین قفسه صدری است. با این حال نمی‌توان هر دردی در قفسه سینه را به عنوان یکی از علائم بیماری های قلبی به حساب آورد. آنژین قفسه صدری علاوه بر درد در قفسه سینه دارای علائم دیگری هم می‌باشد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • درد در بازوی چپ
  • درد در ناحیه گردن
  • درد در ناحیه فک
  • درد در ناحیه پشت جناغ به حالت فشاری
  • ایجاد درد در قفسه سینه در وضعیت‌های مختلف بدن (خوابیده یا نشسته)

بالا رفتن تپش قلب از مهم ترین علائم بیماری های قلبی

آریتمی‌های قلبی یکی از مهم‌ترین دلایل بالا رفتن تپش قلب هستند. چنانچه شخصی در زمان استراحت، تپش قلب شدیدی بگیرد و  قلب وی بعد از مدت کوتاهی ( در حد چند دقیقه) به شرایط عادی‌ برگردد، احتمال وقوع آریتمی قلبی در این شخص بسیار بالا است. عوامل دیگری مانند استرس بالا و حجم کاری زیاد هم می‌توانند باعث ایجاد تپش قلب شوند.

تعرق سرد

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های وقوع برخی از انواع بیماری های قلبی نظیر نارسایی‌های قلبی، آریتمی‌ها و حملات قلبی تعریق سرد است. همراهی تعریق سرد با علائم خاص دیگری می‌تواند منجر به بیماری‌های مذکور شود. به عنوان مثال چنانچه تعریق سرد با حس خستگی و ضعف زودرس و تنگی نفس همراه باشد، احتمال وقوع نارسایی قلبی بسیار بالا است.

سرگیجه

عوامل مختلفی نظیر اختلالات عصبی، متابولیکی، مسائل روحی و اختلالات قلبی هر کدام می‌توانند منجر به سرگیجه شوند. در صورتی که سرگیجه با علائم خاص دیگری همراه باشد می‌تواند منتج به کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون و آریتمی شود. این علائم خاص عبارتند از :

  • اختلال در دید (تاری)
  • نداشتن تعادل
  • حس سبک بودن سر

اگر سرگیجه در بازه‌های زمانی کم و همراه با تپش قلب و تعریق رخ دهد، نشان‌دهنده آریتمی‌های قلبی می‌باشد.

اختلال در نفس کشیدن

وقوع اختلال در تنفس صرفاً به دلیل بیماری های قلبی نیست و می‌تواند دلایل متعدد دیگری هم داشته باشد. با این حال یکی از مهم‌ترین علائم نارسایی قلب و مشکل در دریچه‌های قلب، اختلال در تنفس است. این اختلال به صورت تنگی نفس ظاهر می‌شود و در حالت خوابیده افزایش می‌یابد. تنگی نفس ناشی از بیماری‌ها و مشکلات قلبی پیامدهای زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، ورم کردن پا است.

انواع بیماری های قلبی

آنژین

اگر در رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به قلب اختلالی شکل بگیرد، یک نوع درد و ناراحتی در قلب به وجود می‌آید که آنژین نام دارد. دلایل متعددی همچون محدودیت در اسپاسم عضلانی در شریان‌های عروق کرنر و یا محدودیت در شریان‌ها موجب ایجاد آنژین می‌گردند.

قرارگیری در دمای پایین، سیگار کشیدن و هیجان بالا همگی از عوامل تشدید بیماری آنژین به ‌شمار می‌آیند. آنژین دارای علائم مختلفی است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: گرفتگی و احساس درد در قلب، سوزش در قلب، احساس سنگینی، کرخی، سرگیجه، تعریق، تنگی نفس و … .  بیماری آنژین در زمانی که کارکرد قلب بیشتر از حد نرمال باشد رخ می‌دهد. با وقوع بیماری آنژین، ابتدا درد در ناحیه قلب ایجاد شده و سپس به بازوی چپ انتقال می‌یابد.

بیماری عروق کرنر یکی از شایع ترین بیماری های قلبی

بیماری‌های مرتبط با عروق کرنر یکی از شایع‌ترین بیماری های قلب محسوب می‌شوند. بر اثر این بیماری، عروق کرنر مسدود می‌شوند که پیامد اصلی این اتفاق، عدم دریافت اکسیژن و خون توسط قلب به حد کافی است. بیماری عروق کرنر گاهاً بدون هیچ‌گونه علامت و یا هشداری رخ می‌دهد و از این بابت بسیار خطرناک است.

بیماری ایسکمی خاموش

بر اثر بیماری ایسکمی خاموش، میزان انتقال خون به عضله قلب کم می‌شود. این بیماری در دسته‌ی بیماری‌های عروق کرنر قرار دارد و درد و ناراحتی قابل توجهی را در قلب به وجود نمی‌آورد اما به‌شدت خطرناک است و باید حتما آن را جدی گرفت.

کاردیومیوپاتی

به وجود آمدن تغییرات در ماهیچه قلب و متعاقب آن کاهش قابلیت قلب در فرآیند پمپاژ خون، همگی از پیامدهای بیماری کاردیومیوپاتی هستند. این بیماری گاهی اوقات با بیماری‌های دیگری نظیر بیماری دریچه قلب و فشار خون زیاد همراه می‌شود.

بی‌کفایتی میترال

بیماری بی‌کفایتی یا نارسایی میترال، یکی از انواع بیماری های قلبی است که بر اثر آن، در بسته شدن دریچه میترال قلب اختلال به وجود می‌آید و پیامد این موضوع بازگشت خون به قلب است. علامت اصلی این بیماری، خستگی زودرس و تنگی نفس می‌باشد.

آریتمی

هرگونه اختلال در ریتم و حالت تپش قلب را آریتمی می‌گویند. دلیل اصلی وقوع بیماری آریتمی، وجود اختلال در پالس‌های الکتریکی تنظیم‌کننده‌ی ضربان قلب است.

روش‌های درمان بیماری های قلبی

 

 استفاده از دارو برای درمان بیماری های قلبی
استفاده از دارو برای درمان بیماری های قلبی

متأسفانه عده زیادی نسبت به نشانه‌های بیماری‌ ها و اختلالات قلبی بی‌توجه هستند. در حالی که با ظهور این نشانه‌ها، مراجعه سریع به پزشک متخصص قلب، یک امر ضروری است. در پایان به معرفی برخی از روش‌های کمک کننده به درمان بیماری‌ ها و اختلالات قلبی می‌پردازیم.

 استفاده از دارو برای درمان بیماری های قلبی

داروهای گوناگونی برای بیماری‌های مختلف قلبی وجود دارند. به عنوان مثال برخی داروها مختص کنترل ضربان قلب هستند در حالی که برخی دیگر برای کنترل میزان کلسترول خون به کار گرفته می‌شوند. هر کدام از این داروها در درمان مشکلات قلبی بسیار تاثیر گذار هستند.

 آنژیوپلاستی برای درمان بیماری های قلبی

یکی از بهترین‌ روش‌ها برای از بین بردن انسداد عروق خونی مسدود شده، روش آنژیوپلاستی است. در این روش یک بالن در محلی که رگ مسدود شده قرار می گیرد و با فشار به دیواره ی رگ ، انسداد آن را از بین می برد و در نتیجه جریان خون بهبود پیدا می‌کند.

 عمل جراحی میانبر زدن یا بای پس

عمل جراحی بای پس، زمانی به کار می‌رود که انسداد رگ‌های قلب بسیار وخیم و شدید باشد. علت گذاشتن نام « بای پس » بر روی این عمل جراحی، بهره‌گیری از رگ‌های خونی با هدف ایجاد میانبر به سرخرگ مسدود شده است. در اثر این جراحی، خون در مسیر جدیدی جاری می‌شود و گردش آن در قلب بهبود می‌یابد.

 

نوشته شده توسط : یگانه

امتیاز 0.00 از 0 رای

‫1 نظر ارسال شده در “معرفی انواع بیماری های قلبی و علائم آن

  1. tehrani :

    چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. سوال اینه که میشه به همه اطلاعاتی که توی نت پیدا میشه اعتماد کرد؟ بهرحال بعضی چیزا مثل سلامت، موضوعات مهمیه..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟