چگونه دیابت خود را وقتی که سرماخوردم کنترل کنم؟

چگونه دیابت خود را وقتی که سرماخورده‌ام کنترل کنم؟

سرماخوردگی یک بیماری رایج و عادی میان مردم است؛ اما دقت داشته باشید که فقط برای افراد عادی یک بیماری ساده است و در صورت داشتن بیماری خاصی ممکن است فرد را دچار مشکل کند. به عنوان مثال کنترل دیابت را در افراد دیابتی با مشکل مواجه می‌کند. در این مقاله از وب سایت وطن دراگ درباره ی آنفولانزا و دیابت صحبت می کنیم.

سرماخوردگی چه تاثیری روی دیابت دارد؟

در هنگام سرماخوردگی قند خون افراد دیابتی اغلب بالا می‌رود. از این جهت درصورتی‌ که به دیابت مبتلا هستید برای کنترل دیابت باید سعی کنید تا حد امکان خود را در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار ندهید. البته در صورت ابتلا به این بیماری هم می‌توان با رعایت نکاتی، باعث تسریع در بهبودی شد.

وقتی که یک فرد مبتلا به دیابت، سرما می‌خورد، بدن برای این که با عفونت مبارزه کند، ترشح هورمون‌هایی را فعال می‌کند. این مورد باعث می‌شود که فرد دیابتی نتواند به طور صحیح از انسولین استفاده کند و سطح قند خون او افزایش یابد و درنتیجه در کنترل دیابت به مشکل برمی‌خورد.

سرماخوردگی باعث ایجاد اثرات زیر در افراد دیابتی می‌شود:

  • اگر فرد به دیابت نوع ۱ مبتلا باشد، قند خون او افزایش می یابد و می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی از جمله کتواسیدوز شود. به این معنی که یک اسید بیش از اندازه لازم در خون فرد قرار دارد و ممکن است برای زندگی فرد تهدید باشد.
  • در صورت ابتلا به دیابت نوع ۲ به خصوص اگر سن بیشتری داشته باشید، قند خون بالا که در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود می‌تواند باعث ایجاد یک وضعیت جدی به نام کما دیابتی شود.

افراد دیابتی چه مواردی را باید در فصل‌های سرماخوردگی رعایت کنند؟

 

در هنگام ابتلا به آنفولانزا ، در خانه بمانید
در هنگام ابتلا به آنفولانزا ، در خانه بمانید

اقدامات روزمره‌ای وجود دارد که افراد دیابتی می‌توانند برای سالم ماندن و کنترل دیابت انجام دهند. موارد زیر را برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی رعایت کنید. از آنجا که آنفولانزا در فصل‌هایی از سال بیشتر رایج است بهتر است در این فصول، هوای سلامتی خود را بیشتر داشته باشید و می توانید از مکمل های تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن مناسب برای افراد دیابتی استفاده کنید.

  • سعی کنید با افراد بیمار تماس نزدیک نداشته باشید.
  • از آنجا که آنفولانزا از طریق سرفه و عطسه منتقل می‌شود بهتر است به‌طورکلی در این مدت در خانه بمانید.
  • حتی اگر نمی‌توانید غذا بخورید هم قرص‌های دیابت یا انسولین مصرف کنید. پزشک شما ممکن است در طول سرماخوردگی توصیه کند که انسولین بیشتری برای کنترل دیابت مصرف کنید.
  • ۴ ساعتی یک‌بار قند خون خود را آزمایش کنید.
  • سعی کنید تا می‌توانید مایعات اضافی و بدون کالری بنوشید. اگر نمی‌توانید هم باید غذاهای نرم و مایعاتی که دارای مقدار کربوهیدراتی که معادل مصرف روزانه است، مصرف کنید.
  • خود را هر روز وزن کنید.
  • هر روز صبح و عصر دمای بدنتان را بررسی کنید. تب ممکن است نشان‌دهنده عفونت در بدن شما باشد.

برای مراقبت بیشتر هم در نظر داشته باشید که در صورت پیش آمدن هرکدام از موارد زیر، حتما با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید:

  • اسهال شدید
  • کاهش وزن زیاد
  • تب بالا
  • مشکل در تنفس
  • احساس خواب‌آلودگی
  • مقدار متوسط یا زیادی خون در ادرار
  • اگر قند خون شما کمتر از ۶۰ میلی‌گرم در لیتر یا بیشتر از ۳۰۰ میلی‌گرم در لیتر باشد.

افراد دیابتی در زمان سرماخوردگی برای بهبودی سریع‌تر چه کنند؟

 

برای کنترل دیابت در زمان سرماخوردگی ، آب بنوشید
برای کنترل دیابت در زمان سرماخوردگی ، آب بنوشید

برای کنترل دیابت در زمان سرما خوردن باید مواردی را چک و رعایت کنید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

مورد اول این است که در این زمان باید حداقل ۳ یا ۴ ساعت یک‌بار قند خون خود را چک کنید و می توانید برای انجام آن از دستگاه تست قندخون خانگی کمک بگیرید. اگر سطح قند خون به هدف نزدیک نیست، می‌توانید برنامه کنترل دیابت خود را تغییر دهید. ممکن است پزشک توصیه کند که در صورتی که قند خون شما بالا رفته است، انسولین بیشتری در این دوران مصرف کنید.

یکی دیگر از موارد کنترل دیابت در دوران بیماری، این است که ممکن است احساس گرسنگی نکنید ولی اینکه سعی کنید در هر صورت چیزی بخورید، مهم است. بهتر است یک برنامه غذایی منظم داشته باشید؛ اگر غذا نخورید قند خونتان بسیار پایین می‌آید. بهتر است بدانید که انجمن دیابت آمریکا توصیه کرده است هر یک ساعت، حدودا ۱۵ گرم کربوهیدرات بخورید. به عنوان مثال می‌توانید غذاهای زیر را امتحان کنید:

  • نصف فنجان ماست یخ‌زده
  • نصف فنجان غلات پخته‌شده
  • یک فنجان آب‌میوه

درصورتی‌که تب، استفراغ یا اسهال دارید بهتر است ساعتی یک لیوان مایعات بنوشید؛ نکته مهم جلوگیری از کم ‌آبی بدن است. اگر قند خون شما خیلی زیاد شده است بهتر است آب با زنجبیل بدون قند بجوشانید و اگر خیلی کم است نصف فنجان آب سیب بنوشید.

توجه داشته باشید که همیشه هر چیزی را که می‌خورید یا می‌نوشید، با رژیم غذایی دیابتی منظم خود مقایسه کنید که مطمئن شوید برای کنترل دیابت شما مجاز هستند.

در مورد داروهایی که در هنگام بیماری می‌توانید مصرف کنید هم می‌توانید از بعضی داروهای ضدسرماخوردگی خوراکی استفاده کنید که نیازی هم به نسخه پزشک نیست؛ اما از مصرف محصولاتی که قند زیادی دارند پرهیز کنید. اگر در مورد مصرف یک دارو شک دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید. اگر فشارخون دارید در انتخاب داروی ضد آنفولانزا دقت بیشتری داشته باشید و حتما با پزشکتان مشورت کنید؛ زیرا با انتخاب اشتباه ممکن است فشارخون شما بیشتر شود.

نکاتی در مورد سرماخوردگی و کنترل دیابت

برای جلوگیری از اینکه در ابتدا سرما نخورید، حتما به یاد داشته باشید که هم خود فرد و هم اعضای خانواده، بهتر است مرتب دستان خود را بشویند و از محلول های ضدعفونی کننده دست استفاده کنند. همچنین در مورد نکات لازم در مقابل سرماخوردگی با پزشک خود مشورت کنید. درست است که هیچ واکسنی در برابر آنفولانزا وجود ندارد ولی با انجام دادن نکات پیشگیری می‌توانید از ایمنی خود اطمینان حاصل کنید.

بزرگ‌ترین اشتباهی که افراد مبتلا به دیابت دارند این است که وقتی بیمار می‌شوند فکر می‌کنند لازم نیست داروهایشان را مصرف کنند چون به ‌اندازه کافی غذا نمی‌خورند. باید بدانید درست است که کمتر غذا خوردن می‌تواند باعث کاهش قند خون شود اما اگر فعالیت بدنی نداشته باشید، خود بیماری باعث افزایش خودبه‌خودی قند خون می‌شوند؛ بنابراین مهم است که در زمان آنفولانزا به طور مداوم مراقب خود باشید.

به‌طورکلی بهتر است با رعایت مواردی که گفته شد از بروز سرماخوردگی جلوگیری کنید که نیازی به نگرانی زیاد در مورد بهبودی و جلوگیری از خطرات احتمالی دیابت نداشته باشید. در صورتی‌ که سرما خوردید هم نگران نباشید. با رعایت مواردی که گفته‌شده و مشورت با پزشک خود، می‌توانید روند بهبودی را سریع‌تر کنید و این دوره بیماری را بگذرانید.

لطفا سوالات و دیدگاه های خود را به اشتراک بگذارید.

همراه خانواده وطن دراگ باشید.

 

نوشته شده توسط : فاطمه

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟