پاره شدن کاندوم؛ عوامل، عوارض و اقدامات موثر

پاره شدن کاندوم؛ عوامل، عوارض و اقدامات موثر

از مزیت های استفاده از کاندوم جلوگیری از بارداری و کاهش بیماری های مقاربتی است. اما یکی از مشکلاتی که گاهی ممکن است پیش آید پاره شدن کاندوم می باشد، ما در این مقاله قصد داریم به علل پاره شدن کاندوم و راههای جلوگیری از آن  و اقدامات لازم جهت کاهش آسیب های بعد پاره شدن کاندوم بپردازیم پس در این مقاله با ما همراه باشید.اولین سوالی که ممکن است برایتان پیش آید این است که مگر امکان دارد که کاندوم پاره شود؟ در پاسخ باید گفت بله، در موارد دیده شده که کاندوم ها در حین مراقبت پاره می گردند.

چه عواملی ممکن است باعث پارگی کاندوم شود؟

۱-  گرما، اصطحکاک و نور خورشید
یکی از موارد شایعی که باعث پارگی کاندوم می شود، گرما و نور خورشید است زیرا باعث خشک شدن کاندوم و در نتیجه پارگی آن می شود پس بهترین جای نگه داری از آن کمد و کشوی میز است. در اصل هدف این است که در یک جای تاریک و هوای خنک گذاشته شود که این مکان ها کاملا مناسب برای نگهداری از کاندوم است.

۲-کاندوم تاریخ مصرف گذشته
قبل از استفاده حتماٌ تاریخ آن را بررسی کنید، و اگر تاریخ آن گذشته بود به هیچ عنوان استفاده نکنید زیرا موادی که در کاندوم موجود است امکان دارد به مرور زمان کیفیت خود را از دست بدهد.

۳- استفاده از روان کننده های بر پایه روغن.
از روان کننده هایی که بر پایه ی آب یا سیلیکون است استفاده کنید نه روان کننده هایی که برپایه ی روغن همچون وازلین، روغن نارگیل ، روغن بچه و ….  به این دلیل که در روان کننده های روغنی امکان اصطکاک کاندوم و درنهایت پارگی آن وجود دارد.

۴- باز کردن کاندوم به روش اشتباه
هرگز کاندوم را با وسیله های تیز مثل قیچی باز نکنید، چون امکان پاره شدن کاندوم وجود دارد.

۵- استفاده ی دو کاندوم به صورت هم زمان
بعضی ها بر این باورند که اگر دو کاندوم را هم زمان با هم مصرف کنند امکان پارگی وجود ندارد در صورتی که گفتیم یکی از دلایل پاره شدن کاندوم ایجاد اصطحکاک است پس زمانی که دو کاندوم را هم زمان با هم استفاده می کنید باعث ایجاد اصطحکاک و در نتیجه پاره شدن کاندوم می شود.

پاره شدن کاندوم چه عوارضی را ممکن است در پی داشته باشد و چه اقداماتی پس از آن باید انجام داد؟

تا اینجا متوجه شدیم که چه عواملی باعث پارگی کاندوم می شود که می توانیم با در نظر گرفتن این موارد از پارگی آن جلوگیری کنیم. اما گاهی اوقات نیز ممکن است بعد از استفاده، متوجه پارگی کاندوم شوید که از عوارض آن می توان به احتمال بارداری و بیماری های مقاربتی اشاره کرد. حال باید چه اقداماتی را انجام داد؟ برای رسیدن به جواب با ما همراه باشید.

احتمال بارداری و اقدامات لازم پس از آن

در وهله ی اول دچار استرس نشوید و آرامش خود را حفظ کنید. اگر نگران بارداری هستید بلافاصله به حمام بروید و سپس به عضلات واژن خود فشار وارد کنید تا مایع منی را خارج نمایید. در مرحله ی بعدی با ادرار کردن می توانید مایع منی را از واژن خود خارج نمایید. در صورتی که حس کردید این موارد کافی نیست، در نهایت استفاده از قرص اورژانسی توصیه می شود. البته قرص های اورژانسی تا ۷۲ ساعت تاثیر بسزایی در پیشگیری از بارداری دارد. از نکات دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، چرخه ی قاعدگی است زیرا چرخه قاعدگی شما تاثیر بسزایی در احتمال بارداری دارد. بیشترین احتمال بارداری در زمان تخمک گذاری است. زمان احتمالی تخمک گذاری را می توان با شروع آخرین دوره قاعدگی (LMP) و با محاسبه ۱۲ تا ۱۶ روز قبل از دوره مورد انتظار بعدی بدست آورد. یعنی تخمک گذاری ۱۲ تا ۱۶ روز قبل از وقوع قاعدگی بعدی رخ می دهد. بنابراین بیشتر خانم ها بین روزهای ۱۱ تا ۲۱ روز چرخه قاعدگی خود که از شمرده می شود، تخمک گذاری می کنند. این همان چیزی است که بسیاری از آن به عنوان “زمان باروری” یاد می کنند، زیرا داشتن روابط جنسی در این زمان احتمال بارداری را افزایش می دهد. این ایده آل ترین راه پیش بینی زمان دقیق تخمک گذاری است.پس با توجه به نکات گفته شده بهترین زمان برای انجام  تست بارداری زمانی است که انتظار دارید پریود شوید و قاعدگی وجود ندارد یعنی تا اولین روز عقب افتادگی پریود خود صبر کنید و بعد تست بارداری خانگی را انجام دهید، در صورت مثبت بودن چند روز بعد این آزمایش را تکرار کنید. همچنین اگر نمی توانید چند روز منتظر بمانید، میتوانید به پزشک خود مراجعه کنید و یک آزمایش خون و ادرار بدهید تا نتیجه دقیق تر مشخص شود.

بیماری های مقاربتی و اقدامات لازم پس از آن

از عوارض دیگر پاره شدن کاندوم می توان به بروز بیماری های مقاربتی (هپاتیت، HIV و…) اشاره کرد.بعضی از نشانه های بیماری مقاربتی (زخم، خارش، ترشحات بدبو یا درد هنگام ادرار کردن) است،اما بعضی دیگر نشانه ای ندارد. برای مثال بیماری HIV یا ایدز،اگر احساس می کنید که شما یا همسرتان در معرض خطر ابتلا به HIV هستید، باید فوراً آزمایش خون بدهید، تا در صورت مواجهه با این بیماری پر خطر بتوانید با استفاده از داروی PEP که یکی از داروهای ضد رتروویروسی است درمان را شروع کنید. که یک دوره ی ۲۸ روزه است و از بروز این بیماری می تواند جلوگیری کند. البته نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که PEP  تنها در عرض ۷۲ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض HIV موثر است پس هر چه سریع تر درمان را آغاز کنید.

کلام آخر

قبل از استفاده از کاندوم، حتماً آن را بررسی کنید و از عواملی که باعث پارگی کاندوم یعنی قرار گرفتن در معرض گرما، اصطحکاک، کاندوم تاریخ گذشته و باز کردن کاندوم به روش اشتباه می شود، خودداری کنید.

منبع: وبسایت /kidshealth.org

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟