فواید و ضررهای حقیقی نوشیدن قهوه

فواید و ضررهای حقیقی نوشیدن قهوه

قهوه قرن ها مورد ستایش و تمسخر قرار گرفته است. در بعضی از موارد به عنوان مقصر اصلی ناتوانی جنسی و جنون شناخته شده و در موارد دیگر به عنوان درمانی برای تنبلی و یا هدیه ای از بهشت خوانده شده . اما فواید و ضررهای واقعی و اثبات شده قهوه چیست؟

تحقیقات در مورد این نوشیدنی و جوانب مثبت و منفی آن در مورد انسان ها پایان ناپذیر است ، اما در این مقاله لیستی از آنچه در حال حاضر می دانیم ، تهیه کرده ایم.

مزایای نوشیدن قهوه

کافئین ، پرمصرف ترین ماده روانگردان در جهان و شناخته شده ترین ماده تشکیل دهنده قهوه است. تأثیرات مفید آن بر روی بدن انسان به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است، اما قهوه به عنوان یک نوشیدنی، از هزاران ماده متفاوت تشکیل شده .

برخی از تحقیقات نشان می دهد که قهوه های بدون کافئین و کافئین دار اثرات سلامتی یکسانی داشته و این کافئین نیست که مسئول بسیاری از فواید سلامتی این نوشیدنی می باشد.در ادامه به فواید این نوشیدنی خوش طعم و عطر اشاره خواهیم کرد.

افزایش عملکرد فیزیکی بدن

نوشیدن یک فنجان قهوه سیاه یک ساعت قبل از تمرین، ۱۰ تا ۱۲ درصد عملکرد شما را هنگام تمرین بهبود می بخشد. کافئین سطح آدرنالین را در خون شما افزایش می دهد. هورمون آدرنالین به شما کمک می کند تا برای انجام تمرینات بدنی آماده شوید.

کاهش وزن

 

قهوه به کاهش وزن کمک می کند
قهوه به کاهش وزن کمک می کند

قهوه حاوی منیزیم و پتاسیم بوده، که به بدن انسان کمک می کند تا بتواند انسولین مصرف کند و در نتیجه سطح قند خون بدن را تنظیم کرده و میل شما را برای مصرف مواد قندی و میان وعده ها کاهش می دهد. همچنین به سلول های چربی کمک می کند تا چربی بدن را تجزیه کنند و از آن به عنوان سوخت برای تمرین استفاده کنند.

افزایش تمرکز و هوشیاری

به طور متوسط نوشیدن ۱ تا ۶ فنجان قهوه در روز، به شما کمک می کند تا تمرکز و هوشیاری ذهنی خود را بهبود ببخشید.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

مطالعات نشان داده که قهوه ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان تا ۲۰ درصد و سرطان رحم در خانم ها تا ۲۵ درصد کاهش دهد. کافئین همچنین ممکن است از ابتلا به سرطان سلول بازال ( شایع ترین نوع سرطان پوست ) جلوگیری کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون

مطالعات نشان داده است که نوشیدن مرتب قهوه ، خطر ابتلا به پارکینسون را ۲۵ درصد کاهش می دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که این نوشیدنی باعث بهبود عملکرد بخشی از مغز می شود که در ایجاد بیماری پارکینسون تاثیرگذار است.

قهوه و محافظت از بدن

قهوه حاوی آنتی اکسیدان های بسیاری است، که به عنوان مبارزان بدن با رادیکال های آزاد می جنگند و از بدن شما محافظت می کنند.

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

کافئین نیاز به انسولین را کاهش داده و باعث می شود گلوکز یا قند به سادگی وارد خون شود، بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

قهوه و محافظت از مغز

مقدار زیاد کافئین در خون شما خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش می دهد.این نوشیدنی روحیه شما را بهبود می بخشد ، به مبارزه با افسردگی کمک می کند و خطر خودکشی را کاهش می دهد.

کافئین سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و تولید انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین ، دوپامین و نورآدرنالین را افزایش می دهد که باعث بهبود روحیه شما می شود. دو فنجان قهوه در روز تا ۵۰ درصد از خطر خودکشی جلوگیری می کند.

چرا نباید قهوه بخوریم ؟

 

جرا نباید قهوه بخوریم
جرا نباید قهوه بخوریم

ما بیشتر درباره ی فواید قهوه شنیده ایم و اطلاعات زیادی در مورد عوارض آن نداریم اما این نوشیدنی لذت بخش نیز بی ضرر نیست. در ادامه به معرفی این عوارض می پردازیم.

قهوه نامرغوب می تواند سمی باشد.

قهوه بی کیفیت دارای ناخالصی های زیادی است  که می تواند باعث بیماری، سردرد یا حالت تهوع شود. این مشکلات زمانی اتفاق می افتد که دانه های سبز قهوه بیش از اندازه برشته شوند یا از دانه های ناسالم برای تولید این نوشیدنی استفاده شود. حتی یک دانه ی خراب می تواند فنجان شما را سمی کند.

 بی خوابی و بی قراری

باز هم ، این کافئین است که باعث بروز مشکلات می شود. حداکثر مقدار کافئین توصیه شده برای بدن افراد ۴۰۰ میلی گرم است ، تقریباً برابر است با مقداری که از ۴ فنجان قهوه دریافت خواهید کرد. اگر به کافئین حساس هستید ، مراقب این نوشیدنی باشید. احتمالاً از قبل می دانید که چه مقدار و چه نوع از این نوشیدنی برای شما مناسب است ، یا مناسب شما نیست. مقدار کافئین مناسب برای هر فرد که برای مصرف او بی خطر است، متفاوت و متناسب با شرایط جسمی آن فرد است.

اگر باردار هستید ، بیش از یک فنجان در روز ننوشید.

مطالعات در مورد تأثیر این نوشدنی بر روی جنین بحث برانگیز بوده است. اگر در هنگام بارداری قهوه بنوشید ، کافئین به جنین نیز می رسد ، وجنین نسبت به کافئین حساسیت بالایی دارد، این فرضیه کاملا اثبات شده است . بنابراین ، اگر شما زیاد قهوه می نوشید و نمی توانید در حین بارداری نوشیدن آن را متوقف کنید ، حداقل مصرف آن را به یک فنجان در روز کاهش دهید.

اگر کلسترول بالایی دارید ، لطفاً قهوه فیلتر شده را انتخاب کنید.

دانه های قهوه حاوی کافستول و کاوول هستند، به نظر می رسد این دو ماده سطح کلسترول را افزایش می دهد. آماده سازی این نوشیدنی با استفاده از روش “فیلترشده” باعث کاهش کلسترول آن می شود اما میزان زیادی کافستول و کاوول در قهوه هایی وجود دارد که با استفاده از اسپرسوساز یا فرنچ پرس آماده می شوند.

البته باید یادآوری کنیم که میزان کلسترول موجود در یک فنجان اسپرسو بسیار اندک است و افرادی که سطح کلسترول طبیعی دارند، به هیچ وجه در معرض خطر قرار نمی گیرند. همچنین در مطالعات اولیه مشخص شده که کافستول و کاوول دارای خاصیت ضد سرطانی بوده و برای سلامتی کبد مفید می باشند.

 افزایش شب ادراری کودکان

در یک نظرسنجی گزارش شده است که مصرف کافئین در کودکان ۵ تا ۷ ساله ممکن است باعث افزایش شب ادراری شود.

نتیجه گیری

نوشیدن مقادیر معقول قهوه (۱-۶ فنجان در روز) می تواند برای شما مفید باشد. این مقدار از قهوه می تواند از بیماری های جدی جلوگیری کند، ذهن و ماهیچه های شما را تقویت کند و حتی در کاهش وزن به شما کمک کند. به یاد داشته باشید، نوشیدن قهوه با کیفیت که با استفاده از روش های مناسب تهیه شده باشد، نه تنها مضر نیست بلکه بسیار مفید و لذت بخش نیز است.

همان طور که در بخش های قبل گفتیم نوشیدن قهوه برای مادران باردار، افراد داری کلسترول بالا یا افرادی که به کافئین حساسیت دارند مضر است و بهتر است از یک نوشیدنی جایگزین مانند انواع چای و دمنوش ها استفاده کنید.

اگر این مقاله برای شما مفید بود با دوستان خود به اشتراک بگزارید.

 

نوشته شده توسط : نرگس

 

امتیاز 0.00 از 0 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

پشتیبانی آنلاین

به وطن دراگ خوش آمدید برای ارتباط با ما روی پشتیبانی کلیک کنید.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟